Χριστίνα Σκουλούδη

Βιομηχανική σχεδιάστρια

skouloudi

H Χριστίνα Σκουλούδη σπούδασε στο Kingston University του Λονδίνου με πτυχίο BA Honors in Furniture and Product Design.

 

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα συνεργάζεται με εταιρείες παραγωγής και σχεδιασμού κυρίως επίπλων και φωτιστικών, όπως η εταιρεία UCCELLO, η Βαράγκης ΑΒΕΠΕ, η υαλουργία ΒΙΟΚΕΦ Α.Ε. και τελευταία η εταιρεία outdoor TERRA ΝΑΤΙΟΝ.

 

Από το 2009 διατηρεί το δικό της μελετητικό γραφείο σχεδιασμού προϊόντων στο οποίο παράγει και τις δικές της συλλογές αντικειμένων ενώ δεν σταματά να συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς φορείς, όπως το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τα ΤΕΙ Καρδίτσας, ο ΑΚΤΟ, το Εκπαιδευτικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας, και πρόσφατα το πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Σύρο με αντικείμενο πάντα, την εκπαίδευση του βιομηχανικού σχεδιασμού.

 

Εδώ και ένα χρόνο σε συνεργασία με την κεραμίστρια Μόραλη Χριστίνα και την σχεδιάστρια felt Έλενα Κυριακαράκου έστησαν το χώρο με όνομα SKOUMOKY προκειμένου να προωθήσουν την προσωπική τους δουλειά και να δημιουργήσουν το δικό τους brand.

 

Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι η Biennale Νέων Καλλιτεχνών στη Ρώμη to 1999, όπου και βραβεύεται για τη δουλειά της, η Διεθνής Έκθεση Επίπλου IMM Cologne, η100% Design στο Λονδίνο, με την ομάδα “Schemata” στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

 

Το christina skouloudi design studio αποτελεί ένα γραφείο-εκθεσιακό χώρο και πωλητήριο που εστιάζει τις ενέργειες του στο σχεδιασμό προϊόντων, βιομηχανικά παραγόμενων και μη.

 

Το προϊόν σχεδιάζεται με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του χρήστη και τη δημιουργία ενός δεσμού ανάμεσα τους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ένα συμβολικό υπονοούμενο, την φόρμα του αντικειμένου ή και τη λειτουργία του και κάποιες φορές προκαλώντας , τους κανόνες σχεδιασμού.

 

Έπιπλα, χρηστικά αντικείμενα, φωτιστικά σχεδιάζονται χωρίς να χρειάζεται τίποτα να κρύψουν. Καθαρότητα και απλότητα στη μορφή, την κατασκευή και τη δομή τους.
Το studio πειραματίζεται με παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές, αναζητώντας την μετακίνηση των αισθητικών , τεχνολογικών και χειροποίητων προτύπων στα όρια τους, προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες του χρήστη και να εκπληρώσει την επιθυμία του για υψηλή ποιότητα και διάρκεια ζωής του αντικειμένου.

Έργα της Χριστίνας Σκουλούδη

Sorry, no posts matched your criteria.